INFORMATIEAVONDEN

JE Uitvaart organiseert voor het zesde jaar, gratis informatieavonden.voor uitvaartondernemers, uitvaartleiders en uitvaartverzorgers van zowel verenigingen als commerciële uitvaartondernemingen. Deze avonden bevatten actuele onderwerpen waarmee uitvaartverenigingen, uitvaartondernemers, uitvaartleid(st)ers en uitvaartverzorg(st)ers direct en indirect te maken hebben.

Als uitvaartleider, ondernemer bent u het eerste aanspreekpunt voor de nabestaanden en krijgt u vragen over allerlei onderwerpen. JE Uitvaart biedt de mogelijkheid om uw kennis verder uit te breiden en u breed te informeren over diverse onderwerpen. Kortom: Waarmee kunt u zelf de nabestaanden van dienst zijn en wanneer maakt u gebruik van of verwijst u door naar een specialist?

Wanneer?

Voor meer informatie over tijd en locatie verwijzen wij u naar de agenda.

Deze avonden zijn, na aanmelding, gratis bij te wonen.

 

30 januari 2019

Thanatopraxie anno 2019 (GAAT NIET DOOR!)

‘Thanatopraxie anno 2019’, een goed hulpmiddel om de nabestaanden op een waardige manier afscheid te laten nemen van hun dierbare. Deze avond zal Niels Schermel (www.afuitex.nl) uitleg geven over de laatste stand van zaken met betrekking tot Thanatopraxie. 

Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar en om 19.30 uur start de presentatie.

(Meer ……….)

 

15 maart 2017

CMO, nieuwe stijl

We hebben regelmatig te maken met een overlijden in het ziekenhuis. Meestal krijg je als uitvaartleid(st)er dan te maken met de medewerkers van het mortuarium welke in onze regio vaak in dienst zijn van het CMO. Maar wat doen zij precies na het overlijden en voordat de uitvaartleider de overledene komt halen? Welke protocollen worden er gevolgd en waarom? Naar aanleiding van die en vele andere vragen komen Elly van der Sluis en Natasja van Schijndel een presentatie geven.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar en om 19.30 uur start de presentatie.

 

18 januari 2017

Hygiëne in de uitvaartzorg

Ook altijd gedacht dat met het overlijden van een persoon de ziekten en bacteriën dood waren gegaan? Fout!

…….(meer)

16 november 2016

Uitvaartautomatisering een nieuwe hype?

Uitvaartautomatisering door middel van een Tablet, PC, Server, mobiele telefoon, de huidige techniek maakt de wereld kleiner en ons leven gemakkelijker. Toch? Maar welke techniek en of software is er voor de uitvaartondernemer?

…….(meer)

14 september 2016

Nalatenschap Mediation

Nalatenschap mediation iets nieuws binnen de uitvaart?
Voor iedere uitvaartleid(st)er een bekende situatie, de overledene heeft zijn laatste adem uitgeblazen en de eerste woordenwisseling bij de nabestaande is een feit.

En dan….. Zolang het allemaal niet escaleert kan een uitvaartleid(st)er de uitvaart begeleiden en alle partijen mobiliseren een ‘tijdelijk staak het vuren’ te respecteren en toch een respectvolle uitvaart realiseren. Maar daarna….

 

…….(meer)

17 (in plaats van 18) mei 2016

Verliespost of incasso?

LET OP!! DEZE AVOND IS VERPLAATST NAAR DINSDAG 17 MEI

Naast het begeleiden van de nabestaanden, vanaf de melding van overlijden tot de dag van de uitvaart, behoort ook de afwikkeling van de financiële administratie tot de taken van de uitvaartondernemer of de penningmeester van de uitvaartvereniging.

 

Op deze avond komt de heer B. de Wolf van het Nationaal Incasso Bureau  (www.nibincasso.nl) ons vertellen wat u zelf kunt doen, wat u beter niet kunt doen en wanneer het verstandig is om een incassobureau in te schakelen.

Speciaal aandachtspunt: Hoe kan er worden voorkomen dat de relatie met de nabestaanden niet / zo min mogelijk verstoord wordt!

…….(meer)

16 Maart 2016

Waardig sterven.

We worden geboren en we zullen sterven. Dat is één ding wat we zeker weten. Wat we niet weten is hoe we sterven.

Bovenstaande is op zich heel logisch maar eigenlijk willen we allemaal op een waardige manier afscheid nemen en sterven. Deze avond staat in het teken van euthanasie en de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Levenseinde (NVVE). De heer W. Heldens komt ons meer vertellen over de NVVE en wat de vereniging kan betekenen voor mensen met een euthanasiewens.

 

…….(meer)

20 Januari 2016

Het testament en de uitvaartleid(st)er

Deze avond staat in het teken van het werk van de notaris en het testament. Als uitvaartleid(st)er bent u vaak het eerste aanspreekpunt, u heeft contact met de nabestaanden. Maar wat als er vragen komen over de nalatenschap? Hoe kunt u dan de nabestaanden op het juiste spoor zetten? Welke adviezen geeft u wel en welke niet? Op deze informatieavond komt Mevr. Mr. N.J. Ouwehand ons informeren over dit onderwerp. …….(meer)

18 November 2015

Thanatopraxie

Thanatopraxie, een hulpmiddel om de nabestaanden op een waardige manier afscheid te laten nemen van hun dierbare. Landelijk gezien komt het steeds vaker voor dat nabestaanden voor thanatopraxie kiezen. Maar wat zijn nu de voordelen? Welke ervaringen zijn er inmiddels? Wanneer kan het …….(meer)

17 September 2015

Hoe om te gaan met naturaverzekeringen?

Iedere uitvaartondernemer of penningmeester van een begrafenis- of crematievereniging heeft er mee te maken; het declareren van de verzekeringspenningen van een overlijdensverzekering.
Soms is het heel simpel, je stuurt alle gegevens op naar een verzekeringsmaatschappij en het geld wordt op je rekening bijgeschreven. Dit geld wordt vervolgens gebruikt om (een gedeelte) van de uitvaartkosten te betalen.

Maar wat als het om ‘naturaverzekeringen’ gaat? Een polis die geen geld uitkeert maar …….(meer)

20 Mei 2015

Begraven

Begraven, een aloude vorm om afscheid te nemen van een dierbare. I.s.m. Vreeker Begraafplaats Services (www.vreekerbv.nl).

18 Maart 2015

Uitvaartkisten

Uitvaartkisten. Elke uitvaartleider heeft er een boek vol van, maar welke eisen worden er nu aan een uitvaartkist gesteld? Mag een overledene in een ‘kartonnen doos’ worden gecremeerd? Op deze avond komt Tim van ‘t Veer van AkidiA ons meer vertellen over uitvaartkisten.(www.akidia.nl)

21 Januari 2015

Repatriëring

Repatriëring: wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken zowel in Nederland als in het buitenland. En….wanneer komt de uitvaartondernemer in beeld?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met van der Heden / IRU (www.vdh-iru.nl)

19 November 2014

Onnatuurlijke dood

Onnatuurlijke dood, en nu???
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de politie en de Forensisch Geneeskundige Dienst.

14 Mei 2014

Asverstrooiingen

Aqua Air Service komt uitleg geven wat er allemaal mogelijk is. Maar zijn er ook beperkingen? Hoe kunnen de nabestaanden goed worden voorgelicht over waar rekening mee gehouden worden gehouden? Voor meer informatie www.asverstrooiing.eu.

19 Maart 2014

Mortuarium WFG Hoorn en Lezing over weefsel- en huiddonatie

Rondleiding in het mortuarium van het Westfries Gasthuis te Hoorn.  Voor meer info over Cura Mortu Orum Mortuariabeheer. www.zdg.nl

Uitleg over weefsel- of orgaandonatie. Voor meer info zie. www.transplantatiestichting.nl

15 Januari 2014

Verzorgingsartikelen

Welke verzorgingsartikelen zijn er? En zijn er artikelen die we niet gebruiken maar het allemaal wel gemakkelijker maken? Unigra, geeft uitleg over de mogelijkheden van het gebruik van verzorgingsartikelen.

Voor meer info over Unigra B.V. www.unigra.nl

13 November 2013

Rouwadvertenties

Wat is er allemaal mogelijk en de laatste ontwikkelingen. Reclame adviesbureau Hellenique laat zien wat er mogelijk is met advertenties, en niet alleen voor onze regio! Voor meer info over Hellenique. www.hellenique.nl

18 September 2013

Verzekering en financiële zaken

Verzekeringen en financiële (bank)zaken. Klaassen en Retz begeleidt nabestaanden bij het afronden van de financiële zaken na het overlijden van een dierbare. Op deze avond krijgen uitvaartleiders informatie aangereikt die zij kunnen gebruiken in hun adviserende rol. Voor meer info over Klaassen en Retz. www.kr.nl

Chat openen
1
Welkom bij JE Uitvaart
Hallo waarmee kunnen we je helpen?
Bel nu!
Route