Politie vernieuwt werkwijze vervoer stoffelijk overschot

23 februari 2018

Politie vernieuwt werkwijze vervoer stoffelijk overschot

Politie vernieuwt werkwijze vervoer stoffelijk overschot.

Wanneer een stoffelijk overschot wordt aangetroffen, is het niet altijd mogelijk dit (direct) aan nabestaanden over te dragen. De politie neemt dan passende maatregelen, en zorgt ervoor dat het stoffelijk overschot naar een mortuarium wordt overgebracht.

In 2017 voerde de Politie een Europese aanbesteding uit voor het vervoer van stoffelijke overschotten (VSO). Die resulteerde in:

  • Een overeenkomst met een meldkamer-VSO (Multiline). Die is verantwoordelijk voor het doorzetten van alle aanvragen naar de gecontracteerde vervoerders. Ook coördineert de meldkamer-VSO de facturatie en handelt die af. 
  • 22 raamovereenkomsten met vervoerders (de percelen zijn bepaald op basis van de oude veiligheidsregio’s)

Vanaf 19 februari kunnen gemeenten facturen van Multiline ontvangen. Het bedrijf declareert in opdracht van de Politie de door de gemeente te betalen vervoerskosten.  (meer)

 

Hoe ging dit voorheen? (lees het hele artikel door hier te klikken)

Tien jaar terug, als de politie midden in de nacht op straat een stoffelijk overschot aantrof, regelden de dienstdoende agenten dit zelf. Dan slingerde er papiertje in een broekzak van een agent, met daarop het nummer van een lokale rouwtaxi, die daar midden in de nacht voor gebeld kon worden. “Fred, voor al uw overbrengingen”, stond er dan discreet op het kaartje. Dan kwam Fred, in het holst van de nacht met een geblindeerde auto met koeling, en bracht de overledene naar het rouwcentrum dat het dichtst in de buurt was. Inmiddels is er een nationale politie en is het de bedoeling dat dit centraal wordt ingekocht. Daarvoor komt dus een aanbesteding.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Welkom bij JE Uitvaart
Hallo waarmee kunnen we je helpen?
Bel nu!
Route